A sérült beton javítása ennyire egyszerű!

A téli időszak elmúltával gyakran jelennek meg olyan hibák a lakás körül, amik javítása nem várhat sokáig. Az olyan beton felületek, mint a lábazatok, lépcsők, járdák, falak, teraszok padlói olykor közvetlenül is ki vannak téve a természet hatásainak. Amennyiben ez adott, akkor a hőingadozások okán kisebb-nagyobb repedések jöhetnek létre, amiket elhanyagolva azok tovább fejlődhetnek. A beton javítása éppen ezért mielőbb történjen meg, hiszen csak így veheti elejét a komolyabb, akár szerkezeti jellegű problémák létrejöttének.

Az átmeneti időszakok, mint a tavasz vagy éppen az ősz, különösen kedvez az amortizációnak. Az apró repedésekbe nedvesség kerül be, ami az esti hidegben megfagy, majd napközben kiolvad. Ez a dinamika pedig súlyos következményekkel járhat, már amennyiben a beton javítása kimaradna.

Miként lehet sikeres a beton javítása?

A legtöbb probléma többnyire azért merül fel, mert rossz minőségű felületkezelést kap a beton elem, vagy az teljesen hiányzik róla. A cement alapú anyagok viszont hajlamosak a repedésre, porlásra. A beton javítása éppen ezért csak olyan komponenssel történhet, ami nagyban hasonlít az eredeti szerkezetre, hogy biztosan ne váljon el attól. A SikaRep® S egykomponensű, szálerősítésű szerkezeti javítóhabarcs, alacsony zsugorodási képességgel rendelkezik.

Mindenféle alapvető építőanyaghoz remekül tapad, mint amilyen a kő, tégla és persze a beton. Csak vizet kell adni hozzá és máris készre keverhető. A benne található szilikapor adalék és polimerek erősítik a szerkezetét. A beton javítása és felújítása költséghatékony és gyorsan elvégezhető vele.