Fedezd fel a mesebeli Máltát!

Olyan helyet keresel, ahol kipihenheted magad a tengerparton, ugyanakkor van lehetőséged a kirándulásra is? Akkor irány Málta! Az egyik legfőbb érv, amely a kis európai sziget mellett szól, hogy ilyen azúrkék tenger nem sok helyen van ilyen közelségben, ráadásul számos strand van az országban, így választhatunk a homokos és a sziklásabb partok közül is. És akkor még nem is ejtettünk szót a naplementéről, ami mindig egy pálmafás tengerparton a legromantikusabb. Ha nem szeretnél semmi izgalmas dologból kimaradni, ami a szigeten történik, bátran kérd utazási iroda segítségét, hiszen így teljesen kimaxolhatod az itt töltött napokat. Lássuk, mi mindent tartogat Málta nyaralás számodra ez a sziget?

Málta az örök nyár szigete, ahol szinte mindenhonnan látszik a tenger, tele van látnivalókkal és külön bulinegyed van arra az esetre, ha egy görbe estéhez támadnak kedvetek. A szűk kis utcák és a különleges épületek már önmagukban is csodálatos látványt nyújtanak, de érdemes ellátogatni hajóval a szomszédos Gozo szigetére is, ahol szintén mesés látvány tárul majd elétek.

Valódi ékszerdoboz!
A sziget annyira kicsit, hogy néhány nap alatt simán bejárhatod az egészet. Ám ez nem jelenti azt, hogy unatkoznod kellene itt. Valletta-t aszűk kis utcái, a különleges épületek teszik feledhetetlenné, míg Mdina-ban, Málta régi fővárosában igazi időutazásban lehet részünk, a múzeumok, a templomok, a várfal mind csodás ékei lennek, a helynek. A mai napig fent maradt 14 templom közül 7 a világörökségi listán is helyet kapott, mint az egyetemes kultúra egyedülálló emlékei. Nem utolsó sorban pedig ellátogathatunk Gozó Szigetére is. Mivel erre az apró szigetre csak komppal lehet átjutni, a tenger közepének meglátogatása sem marad ki a programból. Persze Comino szigete sem maradhat ki a sorból, amely legfőbb vonzó ereje a különleges színekben pompázó kék lagúna, valamint a nem mindennapi túraútvonalak. Természetesen mindez csak a látnivalók egy része, hiszen számos különlegesség vár rátok, ha a szigetre látogattok.

Miért érdemes utazási irodát választani a szervezéshez?

Málta egy olyan hely, ahol mindig történik valami, így igen nagy kihívás úgy összeegyeztetni a programokat és a látnivalókat, hogy közben ne rohanás legyen a nyaralás vége. Ha az utazási irodában elmondjátok, mire vágytok és mit szeretnétek, gond nélkül bejárhatják a szigetet úgy, hogy közben minden perc az élvezetről szól majd. Így nem kell vacakolnotok az útvonalak megtervezésével és az időbeosztásotok is adott lesz. Az egyetlen feladatotok pedig az lesz, hogy élvezz minden percet!

Vélemény, hozzászólás?