Hol tart a hibrid felhő technológia 2019 második felében?

A különböző felmérések szerint egyre nagyobb arányban válnak elfogadottá a hibrid felhő alapú megoldások. Ezek olyan felhő alapú rendszerek, ahol eltérő hátterű felhők dolgoznak együtt valamely keretrendszeren belül, úgy, hogy maguk az egyes felhőrendszerek továbbra is maguk tárolják az egyes elemeket, adatokat, adatbázisokat, alkalmazásokat, ám a hibrid rendszer minden tagja hozzáfér ezekhez és használni tudja őket.

A hibrid felhő alapú számítástechnikai rendszerek két típusa

Jelenleg két fő típusa létezik a hibrid felhő modelleknek, amelyet a hibrid felhőszolgáltatások kínálnak: a magán és a nyilvános felhők.

A privát felhő kliens-végű szolgáltatásokat nyújt személyes IT környezetben, helyben vagy a távolból üzemeltetve, de mindig csak egy felhasználó férhet hozzá magánkapcsolaton keresztül.

A nyilvános felhő olyan számítási szolgáltatásokkal és erőforrásokkal rendelkezik, amelyek nyilvános internetes kapcsolaton keresztül érhetők el az ügyfelek számára, és a támogatás megosztott közöttük.

Milyen előnyökkel bír a hibrid cloud computing?

Továbbfejlesztett üzletmenedzsment: a hibrid felhő sok különböző entitás kombinációja, így a menedzselési lehetőségek javulnak. Például a cég működése nem szakad meg csak azért, mert az IT infrastruktúrájának egy része meghibásodik, vagy elérhetetlenné válik.

Bővíthető infrastruktúra: a hibrid felhő segítségével szükség esetén azonnal és egyszerűen hozzáadhatunk vagy eltávolíthatunk erőforrásokat a hibrid felhő rendszerből, ahelyett, hogy új hardvert kéne telepítenünk, vagy azokat külön kéne menedzselnünk.

Javított biztonság: minden fejlesztő cég kiemelten érdekelt az általuk biztosított rendszer-elem vagy komplex megoldás biztonságosságában és naprakészen tartásában. Ennek köszönhetően a hibrid felhő alapú számítástechnikai rendszerek a legbiztonságosabbak közé tartoznak, rendszeresek a frissítések és folyamatos az optimalizálás.

Könnyű hozzáférés: a hibrid cloud computing segítségével egy cég informatikai csapata bárhonnan, bármikor hozzáférhet a felhőhöz.

Költséghatékonyság: az informatikai költségek felett nagyobb a cég kontrollja, azáltal, hogy ténylegesen csak azért a kapacitásért, szolgáltatás-portfólióért kell fizetni, amire aktuálisan szüksége van a vállalkozásnak.

Számítási sebesség: a hibrid rendszerek számítási kapacitása lényegében szabadon skálázható, ezért ha több számításigényes feladat adódik, akkor szinte pillanatok alatt rendelkezésre fog állni a szükséges kapacitás.

A hibrid felhő számítástechnika tehát végre elérhetővé tette azt, amire mind több, egyébként korlátozott költségvetésű cégnek van igénye, ám a hagyományos, fizikai rendszerekkel nem tudta eddig megoldani. Érdemes tehát a Servergarden VPS kínálatában körbenézni, hogy megtalálhassa az ön cége számára ideális, skálázható virtuális privát szervert!

Vélemény, hozzászólás?