Itt mozognak jelenleg a beltéri tolóajtó árak

Az ingatlan belső kialakításakor egyre nagyobb hangsúly helyeződik a praktikus megoldásokra. Még akkor is érdemes helyet spórolni, ha egyébként nagy terek állnak rendelkezésre. Nem véletlen, hogy a tolóajtók minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ezek a típusok nem csak praktikusak, hanem napjainkban igen trendinek is számítanak. A szalafa.hu-hoz hasonló oldalakon megnézheti, hogy jelenleg hol mozognak a beltéri tolóajtó árak.

 

A tolóajtókra rendszerint akkor esik a választás, ha az ajtószárnyak nyitásához nem áll rendelkezésre elegendő hely. Ez kis alapterületű helyiségek esetében kifejezetten gyakran előfordul. Akár a helyiségek kényelmes használatára is rányomhatja az előnytelen kialakítás a bélyegét. Ma már korszerű tolóajtók között válogathatunk, melyek akár kétszárnyú változatban is állhatnak rendelkezésre. Természetesen a témával kapcsolatban a legtöbben az árak iránt érdeklődnek, de a beépítés módja sem elhanyagolható, akár a költségek apropóján sem.

Építkezés alkalmával a legegyszerűbb ilyen megoldásokban gondolkodni, hiszen ilyenkor utólagos átalakításra nem lesz szükség. De vajon mi a helyzet akkor, ha lakásfelújítás alkalmával szeretnénk a tolóajtós megoldás mellett dönteni? A falba futó tolóajtók megvalósításához egy falban kialakított fülke szükséges. Míg építkezés során ez gond nélkül kialakítható, addig utólag más módszerhez érdemes folyamodni. Szerencsére ma már gipszkartonból, tégla falazattal is kialakítható ez a fülke, szolgálva az esztétikus megjelenést. Kevesen tudják, de olyan, kifejezetten tolóajtókhoz kapható fogadó szerkezetek is elérhetőek a kereskedelmi kínálatban, amelyek egyszerűen beszerelhetőek, és kompletten állnak rendelkezésre.

 

Mivel otthonunk falain belül rendszerint sok időt töltünk, így korántsem mindegy, hogy az megjelenésében, igényességében, és a használatban levő ajtókat illetően mennyire nyeri el tetszésünket. Egy ésszerűtlen kialakítás akár napi bosszúságot is okozhat, ezért érdemes a tolóajtókban rejlő lehetőségeken elgondolkodni. A tapasztalatok szerint ideális választásnak bizonyul a nappali és a folyosó közé, de a gyerekszoba bejárata kapcsán is remek döntés lehet a tolóajtó. A kétszárnyú megoldással méretesebb nyílászárók helye hidalható át, ráadásul akár egészen exkluzív hatás is elérhető ilyen módon. A beltéri tolóajtó mind árak, mint a beépítés kapcsán megfizethető árkategóriát képvisel manapság.

 

Vélemény, hozzászólás?