Esküvői menü

Lassan véget ér az esküvő szezon, de van még körülbelül másfél hónap, hogy álmaink nagy napját leszervezzük. De ha csak jövő évre tűztük ki a lagzit, akkor bőven van időnk a tervezésre. Mindenesetre tapasztalatból mondjuk, hogy az esküvői menü kardinális pontja a nagy napnak.

Mert mire is emlékszik a násznép? Milyen volt a torta, milyen volt a buli, milyen érzelmes volt a szertartás és persze mennyire lakott jól az adott eseményen. Tehát ez fontos részlet. De most jelezzük az ifjú párnak, aznap előre láthatólag egy falat sem megy majd le a torkotokon, és legfeljebb másnap kóstolhatjátok meg a gondosan összeválogatott finomságokat. Azért ne búsuljatok, így is nagyon fontos, hogy a lehető legjobb szolgáltatótól, a legfinomabbakat a legjobb ár-érték arányban találjátok meg.

De milyen is egy esküvői menü?

Finom, jó árban van és alkalmazkodik a vendégek ízléséhez, de azért örömet szerez a párnak is. Ma már egy szép szertartást követhet egy ízléses állófogadás, ami nem olyan hosszú, mint egy hagyományos lagzi, azonban lehetőséget aa különlegességek felszolgálására is.

A hagyományos nagy lagzikon a fogások a következők: húsleves, pörkölt körettel, sültes tálak, savanyúság, sütemények, torta. Például ilyen esetben van ahol a birka pörkölt a divat, azonban az is előfordulhat, hogy a vendégek jó része ódzkodik az ízétől, így az ő kedvükért a párnak érdemesebb más pörkölt félét választani.

A bevállallósabbak kombinálhatják a különlegességeket a hagyományos ízekkel. Furán hangozhat, de előfordult már a világtörténelemben, hogy a vőlegény kérésére előételként a tyúkhúsleves előtt sushit lehetett kóstolni büfé jelleggel. És meglepő módon a násznép érdeklődve és élvezettel fogyasztotta. Tehát ne féljünk kombinálni a hagyományos és a modern konyha elemeit.

És hogy mire számíthatunk ár tekintetében?

Ez első sorban a szolgáltatótól függ, de nagyban befolyásolja, hogy mennyi mindent adunk mi és mit kérünk a szolgáltatón keresztül. Vidéken még szokás, hogy a húst, zöldséget, rövidet az ifjú pár biztosítja, és ezek nem kerülnek felszámolásra. Ezek függvényében egy lakodalom fejenként 8-10 ezer forintból kihozható italokkal együtt, de ez természetesen tájegységenként változhat. Ha egy különleges helyszínt választunk, előfordulhat ennek az összegnek a duplája is.

Legyünk bátrak a szervezésnél, de ne feledjük, hogy ez életünk legszebb napja és érdemes pontosan megtervezni!

További esküvői cikkekért kattints ide!

Vélemény, hozzászólás?