Mesekönyv, mint a hagyományos értékek képviselője

Egy ember szellemiségének, értelmének a fejlődésében a gyerekkornak kimagasló szerepe van. Az ilyenkor megtapasztalt dolgok örökre beleégnek a viselkedési mintázatokba. Ha tehát valaki valóban szeretné jóra nevelni a felnövekvő generáció tagjait, akkor érdeme az alapoknál kezdeni azt. Ebben hatékony segítséget tud kínálni a mesekönyv.

A különféle érdekes történetek számos formában jelentek meg az idők során. Szülőként szerencsés elfogadni azt, hogy a dolgok változnak és már nem csak azok a tanító jellegű mesék érhetők el, amik régen voltak. Az igények kiszélesedtek és kortárs írók szintén serényen dolgoztak több mesekönyv megalkotásán. Természetesen ettől még megéri figyelembe venni a picik igényeit, érettségi szintjét.

Érdemes tehát okosan válogatni a mesekönyv kínálatból. A book24.hu weboldalon erre minden lehetőség biztosított. Elég néhány kattintás és máris jelentős felhozatal tárul fel, ami széleskörűen kiszolgálja az igényeket. Kisállatokról, rajzfilm adaptációkról, különleges történetekről egyaránt található mesekönyv. Választhatók hosszabb és rövidebb történetek, így a lefekvés előtti 5-10 perces történetek kimondottan jó élményt tudnak kínálni

. Természetesen, ha nem szeretnénk, hogy meglepetés érjen bennünket, akkor mindig olvassuk át először és csak azt követően adjuk át gyermekünknek az adott mesekönyv tartalmát. Az írott szöveg a szülő szájából egyértelműen más hatást fejt ki, mint, amit a televíziók vagy az okostelefonok képernyőjéről begyűjtött élmények nyújtanak. Szerencsés tehát a hagyományos értékek felé fordulni bizonyos helyzetekben.

Vélemény, hozzászólás?