Neutrális szilikon alap ismertető

A neutrális szilikon, egy egykomponensű szilikon tömítőanyag. Alkalmazása egyszerű, kikeményedés után rugalmas marad, rengeteg alapfelületen erős és tartós marad a tapadása, ráadásul nem csak UV álló, hanem gomba-, s penészálló is.

Megtapad fémen, üvegen, fán, kemény műanyagokon, betonon, kövön és még gránithoz és márványhoz is használható. Mivel igen sok féle felületen használható, így felhasználása igen széleskörű, könnyen alkalmazható akár üvegezési munkálatok során, fémszerkezet-építése során, de akár használható még burkolási, vagy asztalosi munkánknál is. Ezek mellett igen népszerű még a konyha és szaniter helyiségek tömítésénél, hűtőkamrák és szellőző berendezések tömítésénél is.

Használat elött az alapfelületet érdemes megtisztítani a portól és a zsírtól a jobb tapadás érdekében. Ezt egyszerűen akár egy nedves ronggyal is elvégezhető, azonban fontos, hogy a felület száraz legyen amikor a szilikon rákerül.

A neutrális szilikon +5 és +25 fok között alkalmazható, viszont hőállása akár -40 és +120 fok között is lehet.

A szilikont bármely iparcikk-boltban elérhető, legyen az akár egy festékbolt, barkácsüzlet, szerelvénybolt, vas-műszaki bolt, de még a nagyobb áruházakban és az építőanyag telepeken is kapható. Ma már egyre több cégnek van webes oldala, ahonnan akár megrendelhetőek a termékek, ráadásul nagyon jó leírás és felhasználási javaslat is elérhető az oldalakon így, ha például egy adott termék használatánál bizonytalanok vagyok, vagy nem tudjuk pontosan mire használható, akkor ezek az oldalak igen nagy segítséget nyújthatnak.