Vitamindús cukkinis ételek

cukkinis ételek

A cukkini egész évben kapható zöldség, ami számos finomság alapanyaga. A cukkinis ételek nagyon jól passzolnak a diétás fogásokhoz, és az életmódváltás egyik elengedhetetlen alapanyaga is lehet a cukkini. A cukkini nagyjából a 80-as években terjedt el hazánkban, és azóta nagyon nagy népszerűségnek örvend.

Az ízvilágát tekintve elmondhatjuk, hogy aránylag semleges az íze és ez teszi igazán izgalmassá a zöldséget, ami nagyon sok fűszerrel és alapanyaggal harmonizál. A cukkini ideális vegán és vegetariánus alapanyag, mert akár ropogós golyókat is tudunk belőle készíteni. Aki pedig nem tudja elhagyni a húst, annak pedig nagyon jó választás a csirkehússal készült cukkinis golyó. Szintén nagyon finom a cukkinis tekercs, amit kedvünkre tölthetünk meg jobbnál jobb finomságokkal.

Ha cukkinis ételek között válogatunk, akkor nem mehetünk el a cukkinisaláta mellett sem, és ugyanúgy nagyon népszerűek a cukkiniból készült finom és ropogós tócsnik. A fűszeres cukkinihasábok mártogatóssal igazi nyári finomság, télire pedig a cukkiniból készült szendvicskrém kerülhet az asztalra. Mindezek mellett természetesen rengeteg cukkinis ételt készíthetünk egy kis gasztró rátermettség és kreativitás szükséges, és persze némi alapanyag a cukkini mellé.

Az egészen apró terméseket nyersen, fejes salátával vagy paradicsommal fogyaszthatjuk, a nagyobbaktól pedig egytálételeket készíthetünk. Ugyanakkor a cukkinit befőzhetjük gyömbérrel, de a csemegeuborkához hasonló savanyúságot is eltehetünk belőle. A termés húsa sok B- és C-vitamint tartalmaz.