Sok látnivalót nyújt Brüsszel

Bár kis hazánk igazán csodálatos, azért mégis sokan a szomszédos országokba látogatnak el, ha valamilyen sajátos élményre vágynak. Ausztria kiemelt célpont, de Németországot is sokan felkeresik. Ha már ideáig elmegyünk, akkor nincs messze Brüsszel sem. Belgium és az Unió fővárosa egyben a NATO székhelye ez a több 100 éves múlttal rendelkező település. A kora középkorban egy mocsaras vidéken jött létre, de azóta alaposan kinőtte magát. A rajta áthaladó Senne folyó emlékét már kevés dolog őrzi. Brüsszel komoly átalakulásokon ment keresztül kialakulása óta, ahogyan az egész kontinens. Sajnos a régi természeti értékek már veszendőben vannak, viszont annál több a kulturális látnivaló a vidéken.

A kétnyelvű város sok embernek ad otthont és rengeteg turistát vonz. Az ikonikus Atomium például kihagyhatatlan, ha valaki Brüsszel közelébe téved. Vannak itt ugyanakkor híres terek, emlékművek és különféle rendezvények. Múzeumokból sincs hiány, ezért biztosan lesz több napra való program. Az utazás könnyen megoldható, de megéri egy jó utasbiztosítással belevágni a kirándulásba. Bőven akadnak szállások város határain belül, viszont érdemes időben foglalni. A nyári időszakban rengeteg turista keresi fel a környéket.

Ha nem szeretnénk túl messzire menni, de azért vágyunk egy másik nyelvi közösségre és valami újra, akkor Brüsszel nem fog csalódást okozni. Készítsük egy részletes útvonaltervet, jelöljük be a látnivalókat, majd irány az axa-assistance.hu weboldal, ahol személyre szabott utasbiztosítást köthetünk, arra az esetre, ha bármilyen probléma történne.