Sokoldalúan alkalmazható a fogasszíj

fogasszíj

Egy folyamatosan növekvő gazdasági rendszerben a termelékenység fokozása meghatározó jelentőséggel bír. Erre a célra többféle technológiai megoldást dolgoztak már ki. A cél, hogy minél gyorsabban lehessen, kiváló minőséget gyártani, a felmerülő igényeknek megfelelően.

A gépesítésben a fogasszíj kulcsfontosságú szerepet játszik. A különféle berendezések erőátvitele könnyebben megoldható ezen terméktípusok segítségével, mint hagyományos társaikkal. Az elkészített élelmiszerek szállításában is kulcsszerepet játszhat a fogasszíj. Amikor több munkafázison kell átessenek bizonyos készítmények, például péksütemények, akkor azok gyakran hosszú utat tesznek meg és közvetlen kapcsolatban vannak a fogasszíj felületével.

Ennek megfelelően a termékek olyan technológiával lettek megalkotva, amik megfelelnek az élelmiszeriparban elvárt szabványoknak. A hőre lágyuló termoplasztikus poliuretán vagy röviden TPU további megerősítéssel rendelkezik acél, aramid és más speciális zsinórokkal. A végeredmény, hogy az így létrehozott fogasszíj ellenáll a különféle mechanikai és kémiai hatásoknak.

A Habasit cég a profizmust helyezi az előtérbe, aminek köszönhetően a minőségre garantáltan nem lesz panasz. A svájci precizitás minden bordásszíjon érezhető. A meghajtó egységekhez különféle burkolatok tervezései is megtörténik. A költséghatékony fogasszíj beszerzésével jelentősen növelhető a piacképesség, ugyanis csökkenthetők a járulékos költségek. Ha tehát mérvadó a versenyképesség fokozása, akkor nem kérdés, hogy hol érdemes vásárolni ennek érdekében.