Egyszerűsített kazáncsere

Abban az esetben, ha a háztartásban lévő kazánunk meghibásodott, fontos minden lehetőséget figyelembe vennünk annak érdekében, hogy a megfelelő eljárást alkalmazzuk.

Az egyszerűsített kazáncsere nagyon elterjedt egész Európában, beleértve Magyarországot is persze, hiszen az egyik legjobb megoldás akkor, ha kazáncserére kerül sor. Nagyon sokan érdeklődnek felőle, és szívesen alkalmaznák is a háztartásukban. Az egyszerűsített kazáncsere roppant pénztárcabarát, és időigényes folyamat, valószínűleg ezért is kedvelik annyira sokan.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egyszerűsített kazáncserét, csupán azok a személyek alkalmazhatnak a háztartásukban, ahol mindez minden adódó kritériumnak megfelel. Értelemszerűen, mint minden mást, ezeket a kritériumokat is nagyon komolyan veszik, hiszen ezek hiánya esetében nem az egyszerűsített kazáncsere lesz a megfelelő megoldás számunkra.

Nagyon fontos kritérium egy egyszerűsített kazáncsere előtt tudnunk azt, hogy az új készülékünk legfeljebb 36KW kapacitással rendelkezhet, nem többel, nem kevesebbel. Kiemelkedően fontos a kazán hő terhelése, hiszen maga az új kazán hő terhelése nem lehet nagyobb a már meglévő kazánéval. Nélkülözhetetlen az, hogy az új készülék besorolása pont egyforma kell legyen, a már  meglévő készülék besorolásával, illetve elhelyezésekor a létesítéskor érvényes minden biztonsági feltételnek, és kikötésnek tökéletesen meg kell felelnie. Abban az esetben, ha a meglévő csőhálózat állapota nem megfelelő, akkor a tervköteles készülékcsere eljárás az egyetlen megoldás.

Ha minden kritériumnak megfelel az a kazán, amelyik cserét igényel, akkor kétség kívül ez a legjobb megoldás. Értelemszerűen mindenkinek szíve joga, de aki szeretné ezt a procedúrát felesleges kiadások nélkül megúszni, annak az egyszerűsített kazáncsere a megfelelő megoldás.

Sokan úgy fognak neki ennek az egésznek, hogy nem rendelkeznek elegendő információval maga az egyszerűsített kazáncsere kritériumairól, és a feltételekről. Fontos tisztában lennünk minden lehetőségről, amely érintheti a kazáncsere folyamatát. Ha bután, és minden érdeklődés nélkül fogunk bele ebbe az egészbe, akkor akár büntetés és jogi felszólítás is lehet a kazáncsere vége. Ha minden kritériumnak eleget teszünk, akkor nincs más dolgunk, mint belevágni a munkálatokba annak érdekében, hogy minél hamarabb elvégezzük azt.

Vélemény, hozzászólás?